Lasagne od tikvica s morskim plodovima
Zdrava verzija tradicionalnih lazanja oduševit će ljubitelje morskih plodova i prave gurmane.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 250 kcal / 1.046,00 kJ
Sastojci
- 1 žličica ulja
- 4 tikvice narezane po dužini
- 1 nasjeckana crvena čili papričica
- 340 ml pasirane rajčice
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 400g morskih plodova
- 4 lista tijesta za lasagne
- 3 žlice naribanog ribanca
- 3 žlice krušnih mrvica
Priprema
Na malo maslinovog ulja kratko prepržite prepolovljene i izdubljene tikvice. Pospite čilijem i stavite sa strane.
Zagrijte pećnicu na 200°C . P
omiješajte pasiranu rajčicu i češnjak, i ulijte malo smjese u vatrostalnu posudu. Rasporedite pola morskih plodova i na njih posložite trećinu tikvica. Prekrijte sve s 2 lista tjestenine. Zatim dodajte pola umaka od rajčice s češnjakom, plodove mora, tikvice i još jedan sloj tijesta.
Prelijte preostalim umakom od rajčice i završite ostatkom tikvica. Pomiješajte ribanac i krušne mrvice, rasporedite preko lasagna i pecite oko 30 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od povrća1:15h12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZelena kašica za najmlađe20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagane lazanje s povrćem1:10h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345