Lasagne od tikvica s morskim plodovima

Lasagne od tikvica s morskim plodovima

Lasagne od tikvica s morskim plodovima
  • Objavljeno: Petak, 09.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrava verzija tradicionalnih lazanja oduševit će ljubitelje morskih plodova i prave gurmane.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 250 kcal / 1.046,00 kJ

Sastojci

  • 1 žličica ulja
  • 4 tikvice narezane po dužini
  • 1 nasjeckana crvena čili papričica
  • 340 ml pasirane rajčice
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 400g morskih plodova
  • 4 lista tijesta za lasagne
  • 3 žlice naribanog ribanca
  • 3 žlice krušnih mrvica

Priprema

Na malo maslinovog ulja kratko prepržite prepolovljene i izdubljene tikvice. Pospite čilijem i stavite sa strane.

Zagrijte pećnicu na 200°C . P

omiješajte pasiranu rajčicu i češnjak, i ulijte malo smjese u vatrostalnu posudu. Rasporedite pola morskih plodova i na njih posložite trećinu tikvica. Prekrijte sve s 2 lista tjestenine. Zatim dodajte pola umaka od rajčice s češnjakom, plodove mora, tikvice i još jedan sloj tijesta.

Prelijte preostalim umakom od rajčice i završite ostatkom tikvica. Pomiješajte ribanac i krušne mrvice, rasporedite preko lasagna i pecite oko 30 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti