Lazanje od lososa i šparoga

Lazanje od lososa i šparoga

Lazanje od lososa i šparoga
  • Objavljeno: Utorak, 11.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan i zdrav ručak za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 400g losos filea
  • 2 šalice ribljeg temeljca
  • 1/2 šalice svježeg kopra
  • 1 žličica papra
  • naribana korica od 1 limuna
  • sok od 1 limuna
  • 750g kuhanih i nasjeckanih šparoga
  • 1 žlica maslaca
  • 1.5 šalica niskomasnog mlijeka
  • 1/4 šalice brašna
  • 1/4 šalice vrhnja za kuhanje
  • 300g tijesta za lazanje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. U tavu stavite losos i riblji temeljac, dodajte papar i sok od limuna. Kuhajte dok ne proključa, smanjite vatru i kuhajte 8 do 10 minuta. Losos izvadite i usitnite.

Rastopite maslac i dodajte brašno. Postupno dodavajte mlijeko i temeljac u kojemu ste kuhali losos. Pustite da smjesa proključa, a potom neprestano miješajući kuhajte još 1 minutu. Uklonite s vatre, dodajte limunovu koricu, kopar i vrhnje za kuhanje. Dobro promiješajte i dodajte losos i šparoge.

Namastite lim za pečenje. Poslažite kore za lazanje, dodajte smjesu s lososom, zatim kore pa losos i tako dok sve ne posložite. Smjesu ravnomjerno prelijte po zadnjem sloju kora za lazanje.

Pospite parmezanom, stavite u pećnicu i pecite 30 do 35 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti