Lazanje od povrća

Lazanje bogate povrćem.
Vrijeme pripreme: 1:15h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 narezana tikvica
- 450 g ricotta sira
- 1 jaje
- 1 žlica bosiljka
- sol
- papar
- 2 žlice umaka od rajčice
- 9 listova za lazanje
- 280 g nasjeckanog špinata
- ¼ šalice parmezana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i pržite tikvice oko 5 minuta, dok ne postanu mekane.
Pomiješajte jaje, sir, bosiljak, sol i papar. Tri lista lazanja stavite u nauljenu posudu za pečenje. Ravnomjerno rasporedite umak od rajčica. Na umak stavite pola mješavine sa sirom , pola špinata, pola tikvica i pola parmezana. Stavite tri lista lazanja na vrh i ponovite. Na zadnje listove špinata stavite umak od rajčice i pospite s malo sira.
Lazanje prekrijte folijom i pecite 25 minuta na 200°C. Skinite foliju i pecite još 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLasagne od tikvica s morskim plodovima50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZelena kašica za najmlađe20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagane lazanje s povrćem1:10h12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345