Lazanje od špinata
- Objavljeno: Četvrtak, 18.02.2021.
Sastojci
- 600 g smrznutog nasjeckanog špinata
- 1 crveni luk, nasjeckan
- 2 protisnuta režnja češnjaka
- 900 ml umaka od rajčice
- 300 g svježeg sira
- 200 g ribane mozzarelle
- parmezan
- 1 jaje
- 250 g tijesta za lazanje
- 250 ml vode
- origano
- bosiljak
- peršin
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema
1. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i popržite luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte špinat i pirjajte oko 5 minuta.
2. Zatim ulijte umak od rajčice, vodu, origano i bosiljak te pirjajte 20 minuta na laganoj vatri. Kada je umak gotov ostavite ga sa strane.
3. Za to vrijeme u zdjeli pripremite smjesu od sira tako što ćete pomiješati svježi sir, parmezan, peršin, sol, papar i jaje.
4. Dno vatrostalne zdjele namažite maslinovim uljem i stavite 4 lista tijesta za lazanje. Na to dodajte pripremljeni umak od špinata, zatim još 4 komada tijesta i dio smjese od sira. Tim redoslijedom slažite slojeve u zdjelu.
5. Kada ste potrošili sav umak i smjesu od sira, stavite posljednja 4 lista tijesta i na vrh ravnomjerno rasporedite mozzarellu.
6. Pecite poklopljeno u pećnici na 180 stupnjeva 50 minuta. Uklonite poklopac i pecite još 15 minuta.