Lazanje
- Objavljeno: Utorak, 01.01.2019.
Sastojci
- 8 prepolovljenih rajčica
- 1 češanj češnjaka
- 10 listića bosiljka
- sol
- papar
- 2 šalice ricotta sira
- 1 1/2 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 nasjeckani luk
- 1/4 žličica crvene paprike
- 2 velike tikvice, narezane po dijagonali
- 1/2 glavice sjeckanog kelja
- tijesto za lazanje
Priprema lazanja
Zagrijte pećnicu na 190°C. Nauljite lim za pečenje.
Rajčice, češnjak, bosiljak, sol i papar stavite u blender i izmiješajte. Stavite sa strane.
U maloj tavi na srednje jakoj vatri popecite luk s 1/2 žlice maslinovog ulja dok ne omekša, oko 3 minute.
U maloj zdjeli pomiješajte ricotta sir, luk, crvenu papriku, preostalo maslinovo ulje, sol i papar.
Na dno posude za pečenje stavite malo umaka od rajčice. Stavite tijesto za lazanje i malo više umaka od rajčice na tijesto. Smjesu s ricotta sirom stavite na umak, a zatim prekrijte slojem tikvica, kelja i malo bosiljka.
Ponovite taj još jednom, a na vrh posljednjeg komada tijesta stavite umak od rajčice i preostali ricotta sir.
Pecite pokriveno folijom 30 minuta.
Uklonite foliju i nastavite peći još 15 minuta.
Uklonite iz pećnice i neka se ohladi 5 do 10 minuta prije rezanja i posluživanja.