Lećin vrući lonac (hotpot)

Vrući lonac za četvero.
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 velika žlica maslinovog ulja
- 1 crveni luk, narezan
- 1 režanj češnjaka, sitno narezan
- 2 krumpira, narezana na kockice
- 2 mrkve, narezane
- 2 prutića celera, narezana
- 225 g crvenih leća, očišćenih
- 425 g rajčice
- 2 velike žlice pasirane rajčice
- 1 lovorov list
- ½ čajne žličice suhog origana
- 1 povrtna kocka za temeljac
- Sol
- Crni papar
Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi te na njemu dinstajte luk i češnjak dok luk ne bude mekan.
Dodajte krumpir, mrkvu, celer i leću te dinstajte kroz daljnjih 2 minute. Zatim dodajte rajčice, pasiranu rajčicu, lovorov list i origano te sve začinite sa solju i paprom.
Razmrvite kocku za temeljac i dodajte 450 ml vode.
Dovedite tekućinu do vrenja, a zatim smanjite vatru i ostavite tako da se krćka na 25-30 minuta, taman dok leće i povrće budu mekani.
Prenesite sve u zagrijane zdjele i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345