Lećin vrući lonac (hotpot)

Lećin vrući lonac (hotpot)

Lećin vrući lonac (hotpot)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Vrući lonac za četvero.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 1 crveni luk, narezan
  • 1 režanj češnjaka, sitno narezan
  • 2 krumpira, narezana na kockice
  • 2 mrkve, narezane
  • 2 prutića celera, narezana
  • 225 g crvenih leća, očišćenih
  • 425 g rajčice
  • 2 velike žlice pasirane rajčice
  • 1 lovorov list
  • ½ čajne žličice suhog origana
  • 1 povrtna kocka za temeljac
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi te na njemu dinstajte luk i češnjak dok luk ne bude mekan.

Dodajte krumpir, mrkvu, celer i leću te dinstajte kroz daljnjih 2 minute. Zatim dodajte rajčice, pasiranu rajčicu, lovorov list i origano te sve začinite sa solju i paprom.

Razmrvite kocku za temeljac i dodajte 450 ml vode.

Dovedite tekućinu do vrenja, a zatim smanjite vatru i ostavite tako da se krćka na 25-30 minuta, taman dok leće i povrće budu mekani.

Prenesite sve u zagrijane zdjele i poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti