Lisnato tijesto sa špinatom i feta sirom
- Objavljeno: Utorak, 30.03.2021.
Ako svojim ukućanima ovog Uskrsa želite pripremiti nešto malo drugačije.
Sastojci
- paket lisnatog tijesta
- maslinovo ulje
- glavica crvenog luka
- srednji poriluk
- 2 režnja češnjaka
- 500 g špinata
- 2 jaja
- žlica nasjeckanog kopra
- 30 g feta sira
- pola cijeđenog limuna
- sezam
Priprema lisnatog tijesta sa špinatom i feta sirom
- Luk nasjeckajte, a poriluk narežite na kolutiće te ih prodinstajte na malo maslinovog ulja. Dodajte protisnuti češnjak i dinstajte još nekoliko minuta.
- Dodajte špinat i pirjajte uz miješanje dok voda ne ispari.
- Špinat premjestite u zdjelu, dodajte mu sok od limuna, jedno jaje i sir. Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Za to vrijeme razvaljajte tijesto na debljinu otprilike 6 cm i razrežite na četiri dijela.
- Mješavinu špinata i sira stavite na polovicu svakog komada tijesta, pazeći pritom da ne stavite previše.
- Umutite jaje i pomoću silikonskog kista premažite prazne polovice svakog komada tijesta. Tijesto zatim preklopite, a rubove lagano pritisnite vilicom. Svaki komad premažite jajem i pospite sezamom.
- Pecite oko 40 minuta dok tijesto ne porumeni.