Ljuta juha od rajčica

Neobična kombinacija sastojaka čini ovu juhu pravim gurmanskim doživljajem.

Sastojci

  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja glavica luka
  • 2 mala peperoncina
  • 400 g zrelih rajčica
  • 4 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice smeđeg šećera
  • 0,5 čajne žlice kumina
  • 2 jušne žlice koncentrata rajčice
  • 500 g pasirane rajčice
  • 100 ml sok od naranče
  • 200 g mozzarelle
  • 2 jušne žlice sezama
  • 2 vezice bosiljka
  • 50 g vrhnja za kuhanje
  • sol i papar

Priprema ljute juhe od rajčica

  1. Češnjak i luk narežite na komadiće. Peperoncine operite, očistite i narežite na sitne komadiće.
  2. Rajčice ogulite, očistite i narežite na kockice.
  3. U velikom loncu ugrijte 2 jušne žlice maslinovog ulja. Dodajte češnjak, luk, peperoncino, smeđi šećer i kumin te pržite uz miješanje oko dvije minute. Dodajte koncentrat rajčice i kratko kuhajte.
  4. Dodajte pasiranu rajčicu, kockice rajčice, sok od naranče i 200 ml vode.
  5. Sve kuhajte na niskoj temperaturi oko 20 minuta.
  6. U međuvremenu narežite mozzarellu na 1 cm velike kockice.
  7. Sezam prepržite do zlatne boje.
  8. Na dvije jušne žlice maslinovog ulja prepržite sir.
  9. Operite bosiljak i narežite na male komadiće.
  10. U juhu dodajte bosiljak i vrhnje za kuhanje.
  11. Štapnim mikserom izmiješajte juhu u glatki pire.
  12. Poslužite sa sirom i sezamom.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali