Lokarda ratatouille
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 1 crvena paprika
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 crveni luk, oguljen
- 1 režanj češnjaka, oguljen i tanko narezan
- 2 tikvice, očišćene i nasjeckane na tanke kolutiće
- 400 g konzerviranih nasjeckanih rajčica
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 4 lokarde svaka od 275 g, očišćene i bez glave
- malo maslinova ulja sok od limuna
- 12 svježih listova bosiljka kuskus ili miješana riža s nasjeckanim peršinom, za posluživanje
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Odrežite vrh crvene paprike, maknite sjemenke i membrane pa je narežite na komadiće. Narežite crveni luk na debele kriške.
2. Zagrijte ulje u većoj tavi i pržite luk i češnjak 5 minuta dok ne porumene.
3. Dodajte komadiće paprike, kolutiće tikvica i pržite oko 5 minuta. Začinite po ukusu solju i paprom i sve stavite u vatrostalnu zdjelu.
4. Začinite ribu solju i paprom i postavite je na vrh povrća. Malo poškropite s maslinovim uljem i sokom od limuna. Pokrijte i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta.
5. Maknite poklopac, dodajte lišće bosiljka i vratite u pećnicu na 5 minuta. Odmah poslužite s kuskusom ili rižom pomiješanom s peršinom.
Savjet kuhara
Za malo pikantniji okus dodajte nešto nasjeckane svježe chilli paprike.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZelena kašica za najmlađe20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski doručak s jajima30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345