Losos u umaku od maslaca, limuna i meda

Losos u umaku od maslaca, limuna i meda

Losos u umaku od maslaca, limuna i meda
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Čisti užitak!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 žlice maslaca
  • 4 žlice meda
  • sok od 1 limuna
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 4 fileta lososa
  • sol
  • papar

Priprema


Zagrijte pećnicu na 180°C.

Losos posolite i popaprite po želji. U tavi na laganoj vatri rastopite maslac. Dodajte med i sok od limuna. Dobro promiješajte i kuhajte oko 3 minute, odnosno dok maslac ne počne mijenjati boju. Dodajte češnjak i kuhajte još 2 minute.

Dodajte filete lososa u tavu i pecite 2 do 3 minute, odnosno dok ne počnu poprimati zlatno smeđu boju.

Premjestite losos na lim za pečenje i pecite oko 10 minuta. Prelijte ostatkom umaka od maslaca i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti