Maslac od sjemenki bundeve s cimetom

Domaći ukusni maslac od sjemenki bundeve.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 šalice sjemenki bundeve
- 1/4 žličice cimeta
- 1.5 žličica javorovog sirupa
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C.
U zdjeli dobro promiješajte cimet i sjemenke bundeve. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Ravnomjerno rasporedite sjemenke i pecite ih 10 do 15 minuta. Nakon svakih 5 minuta ih malo promiješajte kako bi se ravnomjerno ispekle.
Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi nekoliko minuta. Stavite sjemenke u blender i miksajte nekoliko minuta. Dodajte javorov sirup i nastavite miksati dok smjesa ne postane kompaktna. Pohranite u hermetičku zdjelicu i držite u hladnjaku najviše 2 tjedna.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći namaz od crnih maslina10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda, meda i chia sjemenki20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od goji bobica30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od smokava i malina1 h12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345