Mediteranska juha od leće

Ova ukusna i hranjiva juha pravi je izbor koji će vas zagrijati u hladnim zimskim danima.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g suhe smeđe leće
- 1 l vode ili povrtnog temeljca
- 2 crvena luka nasjeckana
- 3 protisnuta režnja češnjaka
- 2 mrkve narezane na komadiće
- 2 lovorova lista
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 60 ml maslinovog ulja
- žličica kurkume
- žličica kumina
- žlica vinskog octa
- sol i papar
- svježe sjeckani peršin
Priprema:
1. Leću natopite u vodi preko noći.
2. U dublji lonac ulijte vodu ili temeljac, leću, luk, češnjak, mrkve i lovorov list. Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta.
3. U 6 žlica vode razmutite žlicu koncentrata rajčice i ulijte u lonac s lećom. Dodajte peršin, kurkumu i kumin te sol i papar po ukusu. Kuhajte još 15 minuta, odnosno dok leća nije gotova.
4. Ako vam se juha čini pregusta slobodno dodajte još vode ili temeljca. Prije kraja kuhanja dodajte maslinovo ulje.
5. Poslužite toplo.
Izvor:
30daysofgreekfood.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od graha, mrkve i celera3:45h12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna i zdrava leća45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo s tikvicama, rajčicom i češnjakom1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaHalloumi sir s lećom, slanutkom i limunom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od graška i ječma s feta sirom55 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345