Mediteranska juha od leće

Mediteranska juha od leće

Mediteranska juha od leće
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova ukusna i hranjiva juha pravi je izbor koji će vas zagrijati u hladnim zimskim danima.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300 g suhe smeđe leće 
  • 1 l vode ili povrtnog temeljca 
  • 2 crvena luka nasjeckana 
  • 3 protisnuta režnja češnjaka 
  • 2 mrkve narezane na komadiće 
  • 2 lovorova lista 
  • 1 žlica koncentrata rajčice 
  • 60 ml maslinovog ulja 
  • žličica kurkume 
  • žličica kumina 
  • žlica vinskog octa 
  • sol i papar 
  • svježe sjeckani peršin

Priprema:

1. Leću natopite u vodi preko noći.

2. U dublji lonac ulijte vodu ili temeljac, leću, luk, češnjak, mrkve i lovorov list. Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta.

3. U 6 žlica vode razmutite žlicu koncentrata rajčice i ulijte u lonac s lećom. Dodajte peršin, kurkumu i kumin te sol i papar po ukusu. Kuhajte još 15 minuta, odnosno dok leća nije gotova.

4. Ako vam se juha čini pregusta slobodno dodajte još vode ili temeljca. Prije kraja kuhanja dodajte maslinovo ulje.

5. Poslužite toplo.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti