Mediteranska tjestenina

Mediteranska tjestenina

Mediteranska tjestenina
  • Objavljeno: Utorak, 09.12.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tikvice, sušene rajčice i maslinovo ulje čine savršenu kombinaciju.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300g tjestenine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 tikvice, nasjeckane na kriške
  • 1 šalica sušenih rajčica
  • 1/4 šalice nasjeckanih maslina
  • 1/4 šalice kapara
  • sol
  • papar
  • 2 žlice peršina
  • 2 žlice parmezana

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina sa strane.

U međuvremenu zagrijte ulje u tavi i pržite tikvice dok ne poprime zlatno smeđu boju. Dodajte tjesteninu, rajčicu, masline, kapare, peršin i parmezan.

Dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina, promiješajte, posolite i popaprite po želji i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti