(Ne)tradicionalne pole od krumpira s Cambembert sirom i salatom od rukole
Nema ništa bolje od vrućeg, zapečenog i hrskavog krumpira sa obiljem tekućeg Camembert sira s plemenitom plijesni koji daje posebnu notu onim starim, bakinim policama ili polama. Obavezan dodatak takvome krumpiru na našem stolu je maslinovo ulje i papar, no danas sam ga poslužila uz orahovo ulje kao i bruschette. Uz police, tj. pole od krumpira poslužila sam osvježavajuću, slatkastu salatu od rukole u dressingu od medene kreme s aronijom.
Izvor slike: Renata Mavrić - Life in balance by Renata
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 krumpira
- 250 g Camembert sira
- sol, papar
- 100-200 g rukole
- 1 žličica Letifico medene kreme s aronijom
- 1 žlica maslinovog ulja ili Letifico ulja oraha
- 1 žlica vinskog octa
- par oraha
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Krumpir dobro operite i prerežite na pola te posolite obje polovice. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite krumpir u pećnici oko 20 minuta.
- Camembert narežite na 16 komada.
- Izvadite krumpir i na vrh dodajte Camembert te stavite još 25 minuta na pečenje dok se lijepo ne zapeče i pozlatni.
- U međuvremenu operite rukolu. U zdjelici pomiješajte medenu kremu, ocat, ulje, sol i papar. Začinite salatu i u nju dodajte par oraha.
- Poslužite krumpir sa salatom i crnim paprom te uljem oraha.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1:15h12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaSlani muffini s feta sirom40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345