Njoke
Fine domaće njoke.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 1 žumanjak
- 1/2 žličice soli
- 300g višenamjenskog brašna
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice krušnih mrvica
Priprema
Ogulite krumpir i kuhajte ga u slanoj vodi 20 minuta. Zgnječite ga, dodajte žumanjak, sol i brašno. Ako treba, dodajte više brašna da se formira tijesto. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Razdijelite tijesto u 4 dijela. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i režite njoke.
Stavite njoke u kipuću vodu i kuhajte 2 minute.
Rastopite maslac u tavi. Dodajte krušne mrvice i pržite oko 3 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kuhane njoke pospite s prženim krušnim mrvicama.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345