Njoki u ljutom umaku od brusnica i rajčica

U manjku ideja za brzo i jednostavnu večeru, ovaj recept za njoke je spas u zadnji čas.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 luk
- 1 češanj bijelog luka
- 1 mala čili papričica
- 1 grančica ružmarina
- 3 jušna žlica suhih brusnica
- 500 g pasirane rajčice
- ½ čajna žlice soli
- ¼ čajna žlica bijelog papra
- 400 g njoki
- 2 jušne žlice bosiljka
Priprema:
- Očistite i narežite luk, češnjak i čili papričicu.
- U loncu na ulju prepržite luk, čili i češnjak i pirjajte oko pet minuta.
- Dodajte ružmarin i brusnice i pirjajte još tri minute.
- Dodajte pasiranu rajčicu, sol i papar.
- Poklopite lonac i pirjajte na niskoj vatri oko 30 minuta.
- Njoke tri minute kuhajte u posoljenoj vodi. Njoke ocijedite te pomiješajte s umakom.
- Poslužite uz bosiljak.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345