Zapečene palačinke sa sirom i špinatom

Malo drugačije palačinke, ali jako ukusne!

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica nasjeckanog luka
  • 1 protisnuti režanj češnjaka
  • 340 g svježeg ili smrznutog sjeckanog špinata
  • 250 g ricotta sira
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščić
  • sol i papar
  • 8 tankih palačinki
  • 1 jaje
  • čašica kiselog vrhnja

Priprema zapečenih palačinki sa sirom i špinatom

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.

2. Za to vrijeme zagrijte maslinovo ulje u tavi te popržite luk i češnjak dok ne omekšaju.

3. U zdjeli pomiješajte špinat, ricotta sir, prženi luk, muškatni oraščić, sol i papar.

4. Dio pripremljene smjese razmažite na palačinku i zarolajte. Ponovite postupak s preostalim palačinkama.

5. U manjoj zdjelici umutite jaje i pomiješajte s kiselim vrhnjem.

6. Polovicu smjese jaja i vrhnja ravnomjerno rasporedite na dno vatrostalne posude. Zatim poslažite palačinke i preostalu polovicu smjese prelijte preko palačinki.

7. Pecite u zagrijanoj pećnici 8 minuta, odnosno dok se vrhnje ne zapeče.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali