Paprike punjene kukuruzom, čilijem i sirom

Paprike punjene kukuruzom, čilijem i sirom

Paprike punjene kukuruzom, čilijem i sirom
  • Objavljeno: Petak, 18.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Paprike punjene neobičnim nadjevom, oduševit će sve!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 233 kcal / 974,87 kJ

Sastojci

  • 4 paprike
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 sitno nasjeckani crveni luk
  • 1 žličica kumina
  • 1 nasjeckana crvena čili papričica
  • 2 tikvice narezane na kockice
  • 175g kukuruza
  • 1 avokado narezan na kockice
  • 50g naribanog vegetarijanskog cheddar sira
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Paprikama odrežite vrh, izvadite koštice i kuhajte ih 5 minuta u kipućoj vodi. Izvadite ih i ocijedite.

Na 1 žlici maslinovog ulja pirjajte luk oko 3 minute dok ne omekša. Dodajte kumin i čili, i pirjajte još 2 minute, a potom dodajte tikvice.

Uklonite s vatre, umiješajte kukuruz, avokado, sir, korijander i začine.

Rasporedite nadjev u kuhane paprike i prelijte ostatkom maslinovog ulja.

Pecite 35 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti