Patlidžani punjeni quinoom

Patlidžani punjeni quinoom

Patlidžani punjeni quinoom
  • Objavljeno: Petak, 07.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočni patlidžani pečeni u vlastitom soku.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 veliki patlidžan
  • 2 šalice kuhane quinoe
  • 2 rajčice
  • 1 šalica nasjeckane mozzarelle
  • 2 jaja
  • 500ml kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • 1 žličica bosiljka

Priprema

Prepolovite patlidžan po dužini. Izdubite ga i izdubljeni dio nasjeckajte i stavite u zdjelu. U zdjelu dodajte quinou, rajčicu, mozzarellu, bosiljak, sol i papar. Dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Napunite patlidžane smjesom i stavite ih u duboku vatrostalnu posudu. Pokrijte aluminijskom folijom i pustite da se peku oko 20 minuta.

U međuvremenu umutite jaja i kiselo vrhnje. Izvadite patlidžane, prelijte ih jajima, nemojte ih pokrivati i vratite u pećnicu da se peku još 15 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti