Patlidžani punjeni quinoom
Sočni patlidžani pečeni u vlastitom soku.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 veliki patlidžan
- 2 šalice kuhane quinoe
- 2 rajčice
- 1 šalica nasjeckane mozzarelle
- 2 jaja
- 500ml kiselog vrhnja
- sol
- papar
- 1 žličica bosiljka
Priprema
Prepolovite patlidžan po dužini. Izdubite ga i izdubljeni dio nasjeckajte i stavite u zdjelu. U zdjelu dodajte quinou, rajčicu, mozzarellu, bosiljak, sol i papar. Dobro promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Napunite patlidžane smjesom i stavite ih u duboku vatrostalnu posudu. Pokrijte aluminijskom folijom i pustite da se peku oko 20 minuta.
U međuvremenu umutite jaja i kiselo vrhnje. Izvadite patlidžane, prelijte ih jajima, nemojte ih pokrivati i vratite u pećnicu da se peku još 15 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od patlidžana i šampinjona45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske lazanje1:20h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345