Pečeni krumpir
Uživajte u ovim pečenim krumpirima jer sadrže oko 6g masti u odnosu na uobičajenih 14g
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 201 kcal / 840,98 kJ
Sastojci
- 800g krumpira izrezanog na četvrtina
- 1 češanj češnjaka, narezan
- 200ml temeljca od povrća (od kocke je u redu)
- 2 žlice maslinovog ulja
Nutritivne vrijednosti
- Kalorije 201
- Proteini 5g
- Ugljikohidrati 35g
- Masti 6g
- Zasićene masti 1g
- Vlakna 3g
- Šećer 1g
- Sol 0,2 g
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite krumpir i češnjak u lim za pečenje. Prelijte temeljcem, zatim vrhove krumpira premažite s pola maslinovog ulja. Pecite 50 min. Premažite s preostalim uljem i pecite 10-15 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLagani krumpir1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPire20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1:15h12345
-
Vegetarijanska prehranaPita od krumpira45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345