Pečeni krumpir

Uživajte u ovim pečenim krumpirima jer sadrže oko 6g masti u odnosu na uobičajenih 14g
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 201 kcal / 840,98 kJ
Sastojci
- 800g krumpira izrezanog na četvrtina
- 1 češanj češnjaka, narezan
- 200ml temeljca od povrća (od kocke je u redu)
- 2 žlice maslinovog ulja
Nutritivne vrijednosti
- Kalorije 201
- Proteini 5g
- Ugljikohidrati 35g
- Masti 6g
- Zasićene masti 1g
- Vlakna 3g
- Šećer 1g
- Sol 0,2 g
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite krumpir i češnjak u lim za pečenje. Prelijte temeljcem, zatim vrhove krumpira premažite s pola maslinovog ulja. Pecite 50 min. Premažite s preostalim uljem i pecite 10-15 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLagani krumpir1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPire20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPita od krumpira45 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345