Pečeni patlidžani

Pečeni patlidžani

Pečeni patlidžani
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 veliki patlidžan
  • 2 srednje rajčice
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žličice svježeg timijana
  • 4 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 soka od limuna
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite cijeli patlidžana na papir za pečenje i pecite 30 minuta.

Patlidžan pažljivo prerežite na pola po duljini. Pećnicu smanjite na 180°C. Svaku polovicu pospite s 1 žlicom maslinovog ulja. Pecite u pećnici dodatnih 25 minuta ili dok ne postanu hrskavi na vrhu.

Izrežite rajčice na četvrtine, izvadite sjemenke, i nasjeckajte na kockice. Nasjeckajte češnjak i timijan.

Uklonite patlidžan iz pećnice i pustite da se ohladi oko 5 minuta. Pažljivo izrežite unutrašnjost patlidžana,  nekoliko centimetara od rubova. Pospite malo soka od limuna i morske soli na dno patlidžana.

Nasjeckajte meso patlidžana i dodajte rajčice, češnjak i timijan. Dodajte sol, papar, sok od limuna i dvije i pol žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte i jednake količine stavite u patlidžan i ukrasite s timijanom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti