Pikantno pečeno povrće i leća
Ovo je prava vegetarijanska poslastica koju će obožavati i ljubitelji mesa.
Vrijeme pripreme: 55 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 320 kcal / 1.338,88 kJ
Sastojci
- 950 g muškatne tikve
- 1 luk narezan na debele kriške
- 3 paprike narezane na trakice
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice curry paste
- 800 g skuhane leće
- 150ml vrućeg povrtnog temeljca
- šaka nasjeckanog korijandera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Tikvu ogulite i očistite, te narežite na kriške debljine 1 cm. Pomiješajte tikvu s lukom, paprikom i češnjakom.
Pomiješajte ulje i curry, i prelijte preko povrća. Začinite po želji.
Pecite 30 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte leću i temeljac, i pomiješajte.
Vratite u pećnicu na 5 do 10 minuta. Umiješajte korijander i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna i zdrava leća45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPaprike punjene šampinjonima1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski doručak s jajima30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaHalloumi sir s lećom, slanutkom i limunom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345