Pire od cvjetače i češnjaka
- Objavljeno: Četvrtak, 04.11.2021.
Idealan prilog svakom jelu bez previše kalorija!
Sastojci
- 1 nasjeckana glavica cvjetače
- 1 češnjak
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 nasjeckani celer
- 4 žlice kiselog vrhnja
- sol
Priprema pirea od cvjetače i češnjaka
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Na njega stavite češnjak, posolite i polijte uljem. Pecite oko 30 minuta.
- U međuvremenu skuhajte cvjetaču u kipućoj posoljenoj vodi 15 do 20 minuta. Ocijedite i stavite u blender te dodajte vrhnje.
- Izvadite češnjak iz pećnice, uklonite koru i dodajte u blender. Miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
- Poslužite toplo.