Pire od cvjetače i češnjaka

Idealan prilog svakom jelu bez previše kalorija!

Sastojci

  • 1 nasjeckana glavica cvjetače
  • 1 češnjak
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani celer
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • sol

Priprema pirea od cvjetače i češnjaka

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Na njega stavite češnjak, posolite i polijte uljem. Pecite oko 30 minuta.
  3. U međuvremenu skuhajte cvjetaču u kipućoj posoljenoj vodi 15 do 20 minuta. Ocijedite i stavite u blender te dodajte vrhnje.
  4. Izvadite češnjak iz pećnice, uklonite koru i dodajte u blender. Miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
  5. Poslužite toplo.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali