Pita od tikvica i oraha

Pita od tikvica i oraha

Pita od tikvica i oraha
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.09.2018.
  • Broj pregleda: 238
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Planetarno popularne tikvice u kombinaciji sa sirom, vrhnjem i hrskavom korom od oraha čine izvrstan recept kojeg možete poslužiti kao vegetarijanski obrok ili toplo predjelo.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C pa započnite s korom. U blenderu usitnite orahe, prebacite ih u posudu pa dodajte brašno, sol i maslac i miješajte ručnim mikserom dok ne dobijete sitne komadiće. Zatim lagano dodajite vodu dok se tijesto ne formira.
  2. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i držite u hladnjaku najmanje sat vremena.
  3. Tijesto izvaljajte i stavite u okrugli pleh. Vilicom probodite rupe i pecite i pecite 20 minuta. Kad izvadite iz pećnice, ostavite da se kratko hladi na sobnoj temperaturi.
  4. Za to vrijeme napravite nadjev. U tavi rastopite maslac pa dodajte luk, kuhajte 10-ak minuta, dok se luk ne počne karamelizirati. Dodajte brašno pa mlijeko i vrhnje i miješajte dok se sve grudice ne rastope.
  5. Dodajte parmezan i pola ribanog kravljeg sira pa miješajte dok se smjesa ne zgusne. Stavite timijan, senf, sol i papar, promiješajte i uklonite s vatre. Kad se ohladi, dodajte jaje.
  6. Nasjeckajte tikvice i bundevu (ako koristite). Umiješajte povrće u smjesu (kad stavite jaje) pa sve skupa izmiješajte. Na koru izlijte nadjev, dodajte ostatak naribanog sira i stavite peći 20-ak minuta, dok sir ne porumeni.
  7. Pitu možete rezati na kriške ili kocke, poslužite ohlađeno i ukrasite po želji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti