Pljeskavice od ricotte i graška

Pljeskavice od ricotte i graška

Pljeskavice od ricotte i graška
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršene za ručak.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica graška
  • 1 šalica ricotte
  • 2 jaja
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 šalice parmezana
  • naribana korica od 1 limuna
  • 2 žlice brašna

Priprema

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i dinstajte ga oko 5 minuta. Uklonite s vatre i pustite da stoji sa strane.

Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Pomiješajte žutanjke, ricottu, sol, parmezan, brašno i limunovu koricu. Dobro promiješajte. U drugoj zdjeli dobro istucite bjelanjke. Postupno ih dodajte u smjesu od ricotte.

Zagrijte ulje u tavi. Žlicom vadite smjesu i stavljajte na ulje. Pecite oko 2 do 3 minute sa svake strane, dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti