'Pljeskavice' od špinata i slanutka
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 300g slanutka iz konzerve
- 1 šalica svježeg bosiljka
- 1/3 šalice brašna od cjelovitih žitarica
- 1.5 šalica nasjeckanog špinata
- 1 žlica soka od limete
- 1 prašak za pecivo
- sol
- papar
- 1 žličica kumina
- 5 žlica ulja
Priprema 'pljeskavica' od špinata i slanutka
U blender stavite češnjak, slanutak i špinat i miješajte dok smjesa ne postane kompaktna. Dodajte preostale sastojke, osim ulja, i dobro promiješajte.
Zagrijte ulje u tavi. Rukama oblikujte pljeskavice i pecite ih 2 do 3 minute sa svake strane.
Špinat je prekrasno zeleno lisnato povrće koje pripada skupini namirnica s odličnim nutritivnih sastavom. Bogat je izvor antioksidansa i ima odlična antikancerogena svojstva. Dostupan je tijekom cijele godine, naročito zimi. Možete ga pripremati kao salatu, predjelo, ali i glavno jelo.
Pročitajte zašto trebate češće jesti špinat?
Slanutak je mahunarka iz porodice graha, a odlikuju ga orašast okus i kremasta tekstura. Slanutak bi se trebao nalaziti u jelovniku svake osobe koja se želi zdravo hraniti jer na 100 grama sadrži 364 kalorije, 19 grama proteina i 17 grama vlakana. Osim toga, slanutak sadrži mnogo željeza, kalcija, folne kiseline i vitamina.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSalata od mrkve, slanutka, pistacija i feta sira50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni slanutak sa špinatom1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od slanutka i kurkume30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345