Pomfrit od mrkve u parmezanu

Pomfrit od mrkve u parmezanu

Pomfrit od mrkve u parmezanu
  • Objavljeno: Srijeda, 05.07.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pomfrit u nešto zdravijoj verziji koji se ne prži u dubokom ulju.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

 

  • 1kg mrkve, oguljene i narezane na štapiće debljine 1cm (na četvrtine)
  • 1 žlica ulja
  • sol i papar po ukusu
  • 45g naribanog parmezana

Nasuprot klasičnom pomfritu koji se prži u dubokom ulju, kreativne, zdravije alternative koje se pripremaju u pećnici sve su češći izbor te je i ovaj pomfrit od mrkve u parmezanu također jedna od njih. Budući da se slaže s raznim umacima i mesnim glavnim jelima, ovo zanimljivo jelo može biti i prilog i ukusan međuobrok.

Priprema

  1. Mrkvu premažite uljem, solju i paprom te sa svih strana pospite sirom i utisnite, tako da trakice budu dobro obložene.
  2. U jednom ih sloju rasporedite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva C. Pecite ih dok ne omekšaju i ne dobiju hrskavu koricu. To će trajati otprilike 16-20 minuta, a na pola tog vremena ih okrenite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti