Pomfrit od mrkve u parmezanu
Pomfrit u nešto zdravijoj verziji koji se ne prži u dubokom ulju.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1kg mrkve, oguljene i narezane na štapiće debljine 1cm (na četvrtine)
- 1 žlica ulja
- sol i papar po ukusu
- 45g naribanog parmezana
Nasuprot klasičnom pomfritu koji se prži u dubokom ulju, kreativne, zdravije alternative koje se pripremaju u pećnici sve su češći izbor te je i ovaj pomfrit od mrkve u parmezanu također jedna od njih. Budući da se slaže s raznim umacima i mesnim glavnim jelima, ovo zanimljivo jelo može biti i prilog i ukusan međuobrok.
Priprema
- Mrkvu premažite uljem, solju i paprom te sa svih strana pospite sirom i utisnite, tako da trakice budu dobro obložene.
- U jednom ih sloju rasporedite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva C. Pecite ih dok ne omekšaju i ne dobiju hrskavu koricu. To će trajati otprilike 16-20 minuta, a na pola tog vremena ih okrenite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od graha, mrkve i celera3:45h12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna i zdrava leća45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPaprike punjene šampinjonima1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaHumus od kikirikija10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeno povrće s mentom i humusom55 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti