Polpete od tikvica
![Polpete od tikvica](/site/assets/files/25286/polpete-tikvica.300x160.jpg)
Polpete, odnosno pljeskavice od tikvica mogu poslužiti kao savršen prilog ili samostalno jelo, a vrlo su jednostavne za pripremu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 srednje tikvice
- 1 jaje
- 1 nasjeckana glavica luka
- 3 žlice parmezana
- 3 žlice brašna
- nekoliko nasjeckanih listova svježeg bosiljka
- papar
- sol
Priprema
1. Tikvice s korom naribajte u zdjelu i posolite. Ostavite da odstoji barem pola sata, a zatim rukama iscijedite višak tekućine koji su pustile tikvice.
2. Dodajte nasjeckani luk, parmezan, brašno, bosiljak i papar te sve povežite umućenim jajetom.
3. Rukama oblikujte polpete od pripremljene smjese. Ako se polpete raspadaju dodajte još brašna.
4. U tavi zagrijte ulje i pecite polpete sa svake strane nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
![Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica](/site/templates/theme/images/image-tool-nutrition.jpg)
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZelena kašica za najmlađe20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski doručak s jajima30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSalata s rezancima od tikvica25 min12345
Popularni recepti
-
JuheKremasta juha od slanutka25 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345