Polpete od tikvica
Polpete, odnosno pljeskavice od tikvica mogu poslužiti kao savršen prilog ili samostalno jelo, a vrlo su jednostavne za pripremu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 srednje tikvice
- 1 jaje
- 1 nasjeckana glavica luka
- 3 žlice parmezana
- 3 žlice brašna
- nekoliko nasjeckanih listova svježeg bosiljka
- papar
- sol
Priprema
1. Tikvice s korom naribajte u zdjelu i posolite. Ostavite da odstoji barem pola sata, a zatim rukama iscijedite višak tekućine koji su pustile tikvice.
2. Dodajte nasjeckani luk, parmezan, brašno, bosiljak i papar te sve povežite umućenim jajetom.
3. Rukama oblikujte polpete od pripremljene smjese. Ako se polpete raspadaju dodajte još brašna.
4. U tavi zagrijte ulje i pecite polpete sa svake strane nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZelena kašica za najmlađe20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski doručak s jajima30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSalata s rezancima od tikvica25 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345