Polpete od tikvica

Polpete, odnosno pljeskavice od tikvica mogu poslužiti kao savršen prilog ili samostalno jelo, a vrlo su jednostavne za pripremu.

Sastojci

  • 2 srednje tikvice
  • 1 jaje
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 3 žlice parmezana
  • 3 žlice brašna
  • nekoliko nasjeckanih listova svježeg bosiljka
  • papar
  • sol

Priprema

1. Tikvice s korom naribajte u zdjelu i posolite. Ostavite da odstoji barem pola sata, a zatim rukama iscijedite višak tekućine koji su pustile tikvice.

2. Dodajte nasjeckani luk, parmezan, brašno, bosiljak i papar te sve povežite umućenim jajetom.

3. Rukama oblikujte polpete od pripremljene smjese. Ako se polpete raspadaju dodajte još brašna.

4. U tavi zagrijte ulje i pecite polpete sa svake strane nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali