Polpete od tikvica
- Objavljeno: Subota, 06.05.2023.
Polpete, odnosno pljeskavice od tikvica mogu poslužiti kao savršen prilog ili samostalno jelo, a vrlo su jednostavne za pripremu.
Sastojci
- 2 srednje tikvice
- 1 jaje
- 1 nasjeckana glavica luka
- 3 žlice parmezana
- 3 žlice brašna
- nekoliko nasjeckanih listova svježeg bosiljka
- papar
- sol
Priprema
1. Tikvice s korom naribajte u zdjelu i posolite. Ostavite da odstoji barem pola sata, a zatim rukama iscijedite višak tekućine koji su pustile tikvice.
2. Dodajte nasjeckani luk, parmezan, brašno, bosiljak i papar te sve povežite umućenim jajetom.
3. Rukama oblikujte polpete od pripremljene smjese. Ako se polpete raspadaju dodajte još brašna.
4. U tavi zagrijte ulje i pecite polpete sa svake strane nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.