Poširana jaja s avokadom i rajčicom

Poširana jaja s avokadom i rajčicom

Poširana jaja s avokadom i rajčicom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Isprobajte ovo ukusno i hranjivo jelo za doručak ili lagani ručak!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 rajčice
  • ½ žličice repičinog ulja
  • 2 jaja
  • 1 zreli avokado
  • 2 kriške integralnog tosta
  • 2 šake rikole

Priprema

  1. Prepolovite rajčice.
  2. Zagrijte malo ulja u tavi i pecite rajčice s donje strane dok ne omekšaju i postanu blago karamelizirane.
  3. U međuvremenu zagrijte vodu u loncu i pažljivo razbijte jaja.
  4. Pustite ih da se kuhaju 1 do 2 minute.
  5. Dok se jaja kuhaju, izvadite meso avokada i zgnječite ga vilicom.
  6. Na integralni tost stavite zgnječeni avokado.
  7. Na avokado posložite pečene rajčice.
  8. Na svaki tost stavite po jedno poširano jaje.
  9. Pospite nasjeckanom rikulom.
  10. Poslužite dok je toplo!
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti