Povrtna bezglutenska pizza

Povrtna bezglutenska pizza

Povrtna bezglutenska pizza
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Idealna povrtna pizza za sve ljude koji moraju izbjegavati gluten
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 743 kcal / 3.108,71 kJ

Sastojci

Za tijesto:

  • 250 g bezglutenskog namjenskog brašna za kruh i pecivo
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 150 g svježeg kravljeg sira
  • 6 žlica ulja
  • 6 žlica mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli

Za nadjev:

  • 200 g umaka za pizzu
  • 100 g sira
  • 100 g crvene paprike narezane na štapiće
  • 100 g žute paprike narezane na štapiće
  • 100 g tikvica narezanih na ploške
  • 100 g patlidžana narezanih na ploške
  • 100 g narezanih šampinjona
  • ulje za pečenje

Priprema:

   1. Brašnu pomiješanom s praškom za pecivo dodajte sir, a zatim mješavinu soli, ulja, jaja i mlijeka te električnom miješalicom (spiralni nastavci) umiješajte homogeno tijesto.

   2. Tijesto pažljivo razvaljajte u oblik pizze i prenesite na pek papir.

   3. Povrće kratko popecite u tavici na malo ulja, pa ga rasporedite preko tijesta koje ste premazali umakom za pizzu.

   4. Pripremljenu pizzu s papirom prenesite na donju rešetku zagrijane pećnice i pecite na 230°C oko 15 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti