Povrtni čili

Povrtni čili

Povrtni čili
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zaljutite si dan ovim povrtnim čilijem.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 150 g ječma
  • 1 patlidžan, narezan na kockice
  • ½ velike crvene paprike, narezane
  • ½ velike zelene paprike, narezane
  • 1 crveni luk, narezan
  • 3 režnja češnjaka, sitno narezanog
  • 400 g rajčica
  • 425 g konzerviranog skuhanog graha, ocijeđenog
  • ½ čajne žličice čilija u prahu
  • 150 g svježeg špinata narezanog
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Dovedite 1.2 litre vode do vrenja u velikoj dubokoj tavi ili loncu.

Umiješajte ječam. Poklopite i smanjite vatru. Kuhajte oko 10 minuta dok ječam ne omekša.

Dodajte patlidžan, papriku, luk i češnjak. Dobro promiješajte, pokrijte i kuhajte na srednje jakoj vatri na oko 20 minuta, taman dok patlidžan ne omekša, a ostalo povrće postane mekano.

Povremeno miješajte i vraćajte poklopac kako vam se mješavina ne bi zalijepila za dno.

Dodajte rajčice i grah, čili u prahu te začinite sa solju i paprom. Dobro promiješajte i kuhajte na daljnjih 5 minuta.

Dodajte špinat, dobro promiješajte i kuhajte na 2-3 minute dok špinat ne uvene.

Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti