Povrtni temeljac

Povrtni temeljac možete koristiti za pripremu mnogih jela.
Vrijeme pripreme: 2:5h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 42 kcal / 175,73 kJ
Sastojci
- 4 narezana štapića celera
- 2 narezana poriluka
- 2 narezane mrkve
- 1 luk, narezan na četvrtine
- 2 oguljena češnja češnjaka
- 500 ml bijelog vina
- 1 zvijezdica anisa
- 5 zrna crnog papra
- 2 stabljike peršina
- 2 grančice timijana
- 1 lovorov list
Priprema
Stavite sve sastojke u lonac i prekrijte s 1 i ½ litrom vode. Kuhajte na jakoj vatri dok ne prokuha, a zatim smanjite, poklopite i pustite da lagano ključa 2 sata.
Na kraju procijedite temeljac i čuvajte ga u hladnjaku tjedan dana ili u zamrzivaču do 6 mjeseci.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od cvjetače i brokule30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
Popularni recepti
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345