Povrtni temeljac
Povrtni temeljac možete koristiti za pripremu mnogih jela.
Vrijeme pripreme: 2:5h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 42 kcal / 175,73 kJ
Sastojci
- 4 narezana štapića celera
- 2 narezana poriluka
- 2 narezane mrkve
- 1 luk, narezan na četvrtine
- 2 oguljena češnja češnjaka
- 500 ml bijelog vina
- 1 zvijezdica anisa
- 5 zrna crnog papra
- 2 stabljike peršina
- 2 grančice timijana
- 1 lovorov list
Priprema
Stavite sve sastojke u lonac i prekrijte s 1 i ½ litrom vode. Kuhajte na jakoj vatri dok ne prokuha, a zatim smanjite, poklopite i pustite da lagano ključa 2 sata.
Na kraju procijedite temeljac i čuvajte ga u hladnjaku tjedan dana ili u zamrzivaču do 6 mjeseci.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOdrezak od cvjetače35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345