Povrtni temeljac
![Povrtni temeljac](/site/assets/files/55040/juha_varivo3.300x160.jpg)
Povrtni temeljac možete koristiti za pripremu mnogih jela.
Vrijeme pripreme: 2:5h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 42 kcal / 175,73 kJ
Sastojci
- 4 narezana štapića celera
- 2 narezana poriluka
- 2 narezane mrkve
- 1 luk, narezan na četvrtine
- 2 oguljena češnja češnjaka
- 500 ml bijelog vina
- 1 zvijezdica anisa
- 5 zrna crnog papra
- 2 stabljike peršina
- 2 grančice timijana
- 1 lovorov list
Priprema
Stavite sve sastojke u lonac i prekrijte s 1 i ½ litrom vode. Kuhajte na jakoj vatri dok ne prokuha, a zatim smanjite, poklopite i pustite da lagano ključa 2 sata.
Na kraju procijedite temeljac i čuvajte ga u hladnjaku tjedan dana ili u zamrzivaču do 6 mjeseci.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
![Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica](/site/templates/theme/images/image-tool-nutrition.jpg)
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOdrezak od cvjetače35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaKnedle od kruha30 min12345
-
Prilozi
-
Jela od tjestenine
-
Jela od mesaPileće rolice sa špekom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBurek s tikvicama i sirom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaGalette s tikvicama, rajčicom i sirom1:30h12345