Prekonoćne zobene pahuljice: Brz i zdrav doručak za savršen početak dana

Prekonoćne zobene pahuljice: Brz i zdrav doručak za savršen početak dana

Prekonoćne zobene pahuljice: Brz i zdrav doručak za savršen početak dana
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 31.03.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremi prekonoćne zobene pahuljice za doručak bez stresa – jednostavan, hranjiv i ukusan obrok!
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ujutro nemaš vremena za pripremu doručka? Prekonoćne zobene pahuljice savršeno su rješenje! Ovaj jednostavan recept omogućuje ti da sve sastojke pomiješaš navečer, ostaviš u hladnjaku i ujutro uživaš u kremastom i hranjivom obroku. Možeš ih prilagoditi svojim željama dodajući razne kombinacije voća, orašastih plodova i začina.

Sastojci

Za 2 porcije:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 250 ml bademovog mlijeka (ili drugog biljnog napitka)
  • 1 žličica chia sjemenki
  • 1 žličica meda ili javorovog sirupa
  • 1 žličica cimeta
  • 1 jabuka, naribana
  • 30 g lješnjaka, grubo nasjeckanih
  • 1 žlica grčkog jogurta (za kremastu teksturu)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na jednu porciju (približno 200 g):

  • Energija: 290 kcal
  • Proteini: 9 g
  • Masti: 8 g
  • Ugljikohidrati: 45 g
  • Vlakna: 7 g
  • Prirodni šećeri: 10 g

Ovaj doručak bogat je vlaknima, složenim ugljikohidratima i proteinima koji će ti dati dugotrajnu energiju.


Priprema

  1. Pomiješaj sastojke – u zdjeli ili staklenci pomiješaj zobene pahuljice, chia sjemenke, cimet i lješnjake.
  2. Dodaj tekuće sastojke – umiješaj bademovo mlijeko, ekstrakt vanilije i med, pa dobro promiješaj.
  3. Dodaj jabuku – naribanu jabuku umiješaj u smjesu i ponovno promiješaj.
  4. Ostavi u hladnjaku – pokrij i ostavi u hladnjaku najmanje 6 sati (ili preko noći).
  5. Posluži – ujutro promiješaj, dodaj grčki jogurt i uživaj!

Prijedlog za serviranje

Prekonoćne zobene pahuljice možeš dodatno obogatiti kriškama svježe jabuke, posuti s malo cimeta ili dodati još orašastih plodova za dodatnu teksturu.

Dodatni savjeti

  • Zamjena sastojaka: Umjesto jabuke možeš koristiti krušku ili breskvu, a bademovo mlijeko zamijeniti kokosovim.
  • Dodaci: Dodaj sjemenke lana, suho voće ili tamnu čokoladu za drugačiji okus.
  • Čuvanje: Možeš ih pripremiti u većoj količini i čuvati u hladnjaku do 3 dana.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti