Prekonoćne zobene pahuljice: Brz i zdrav doručak za savršen početak dana

Prekonoćne zobene pahuljice: Brz i zdrav doručak za savršen početak dana

Prekonoćne zobene pahuljice: Brz i zdrav doručak za savršen početak dana
  • Objavljeno: Petak, 31.10.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremite prekonoćne zobene pahuljice za doručak bez stresa – jednostavan, hranjiv i ukusan obrok!
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ujutro nemate vremena za pripremu doručka? Prekonoćne zobene pahuljice savršeno su rješenje! Ovaj jednostavan recept omogućuje vam da sve sastojke pomiješate navečer, ostavite u hladnjaku i ujutro uživate u kremastom i hranjivom obroku. Možete ih prilagoditi svojim željama dodajući razne kombinacije voća, orašastih plodova i začina.

Sastojci

Za 2 porcije:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 250 ml bademovog mlijeka (ili drugog biljnog napitka)
  • 1 žličica chia sjemenki
  • 1 žličica meda ili javorovog sirupa
  • 1 žličica cimeta
  • 1 jabuka, naribana
  • 30 g lješnjaka, grubo nasjeckanih
  • 1 žlica grčkog jogurta (za kremastu teksturu)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na jednu porciju (približno 200 g):

  • Energija: 290 kcal
  • Proteini: 9 g
  • Masti: 8 g
  • Ugljikohidrati: 45 g
  • Vlakna: 7 g
  • Prirodni šećeri: 10 g

Ovaj doručak bogat je vlaknima, složenim ugljikohidratima i proteinima koji će ti dati dugotrajnu energiju.


Priprema

  1. Pomiješajte sastojke – u zdjeli ili staklenci pomiješajte zobene pahuljice, chia sjemenke, cimet i lješnjake.
  2. Dodajte tekuće sastojke – umiješajte bademovo mlijeko, ekstrakt vanilije i med, pa dobro promiješajte.
  3. Dodajte jabuku – naribanu jabuku stavite u smjesu i ponovno promiješajte.
  4. Ostavite u hladnjaku – pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje 6 sati (ili preko noći).
  5. Poslužite – ujutro promiješajte, dodajte grčki jogurt i uživajte!

Prijedlog za serviranje

Prekonoćne zobene pahuljice možete dodatno obogatiti kriškama svježe jabuke, posuti s malo cimeta ili dodati još orašastih plodova za dodatnu teksturu.

Dodatni savjeti

  • Zamjena sastojaka: Umjesto jabuke možete koristiti krušku ili breskvu, a bademovo mlijeko zamijeniti kokosovim.
  • Dodaci: Dodajte sjemenke lana, suho voće ili tamnu čokoladu za drugačiji okus.
  • Čuvanje: Možete ih pripremiti u većoj količini i čuvati u hladnjaku do 3 dana.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti