Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima

Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima

Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Šparoge su jako dobar izvor mangana, bakra i selena.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 220g šparoga
  • 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 4 nasjeckane šalice šampinjona
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 šalica riže
  • 3/4 šalice bijelog vina
  • 1.5 šalica povrtnog temeljca
  • 10 cherry rajčica, prerezanih popola
  • 1 žlica peršina
  • sol
  • papar

Priprema

Šparoge očistite i prerežite popola. Kuhajte ih u kipućoj posoljenoj vodi 6 do 8 minuta. Šparoge ocijedite i ostavite sa strane. Sa strane ostavite 1.5 šalicu vode u kojoj su se kuhale šparoge.

U tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i dinstajte oko 3 minute. Dodajte šampinjone i češnjak i nastavite dinstati oko 3 m inute. Dodajte rižu i dinstajte 2 minute.

Dodajte vino i kuhajte dok vino ne ispari. Dodajte vodu u kojoj su se kuhale šparoge, smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući dok riža ne apsorbira svu vodu, 15 do 20 minuta.

Dodajte šparoge i rajčice i kuhajte oko 5 minuta. Uklonite s vatre i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti