Proteinski muffini s jajima, gljivama i keljom – zdrava i zasitna užina

Otkrijte recept za proteinske muffine s jajima, gljivama i keljom – savršen obrok bogat proteinima i vlaknima.

Sastojci

Za 6 muffina:

  • 4 jaja
  • 100 g kelja (nasjeckanog)
  • 100 g gljiva (šampinjoni ili bukovače)
  • 50 g feta sira (ili mozzarelle)
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • Sol i papar po ukusu
  • 1 žlica maslinovog ulja

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti izračunate su za jedan muffin (približno 80 g):

  • Kalorije: 120 kcal
  • Proteini: 10 g
  • Ugljikohidrati: 4 g
  • Masti: 7 g
  • Vlakna: 2 g
  • Vitamini i minerali: Kelj je bogat vitaminima K i C, dok jaja i gljive pružaju visok sadržaj proteina i minerala poput željeza i selena.

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C i namažite kalup za muffine s malo maslinovog ulja.
  2. Kelj operite, odstranite tvrde stabljike i sitno nasjeckajte.
  3. Gljive narežite na tanke ploške i kratko ih popržite na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
  4. U zdjeli umutite jaja, dodajte grčki jogurt, prašak za pecivo, sol i papar.
  5. Umiješajte nasjeckani kelj, popržene gljive i izmrvljeni feta sir.
  6. Smjesu rasporedite u kalupe za muffine, puneći ih do 3/4 visine.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta dok muffini ne dobiju zlatno-smeđu boju i ne postanu čvrsti.

Prijedlog za serviranje

Ovi proteinski muffini izvrsni su sami za sebe, ali možete ih poslužiti uz svježu salatu, avokado ili domaći umak od jogurta. Također, odlično se slažu uz integralni tost za još zasitniji obrok.

Dodatni savjeti

Vezani sadržaj:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali