Proteinski muffini s jajima, gljivama i keljom

Nemate vremena za doručak? Pripremite ove muffine večer prije kako bi vas ujutro dočekao ukusan, zasitan i zdrav obrok.

Sastojci

  • 1-2 žlice maslinovog ulja 
  • 220 gr gljiva (možete koristiti šampinjone ili neke druge gljive po izboru) 
  • ½  nasjeckane glavice luka 
  • 350 gr nasjeckanog kelja 
  • 5 protisnutih režnjeva češnjaka 
  • 1/3 žličice timijana (svježeg ili sušenog) 
  • 8 jaja 
  • 2 dl mlijeka 
  • žlica senfa 
  • sol 
  • papar 
  • 150 g ribanog sira 

Priprema proteinskih muffina s jajima, gljivama i keljom

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva.

2. Lagano nauljite kalup za muffine* (osim ako koristite silikonski kalup).

3. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckane gljive i nasjeckani luk te miješajte 3 do 4 minute, odnosno dok luk i gljive ne omekšaju.

4. Zatim dodajte protisnuti češnjak, timijan, kelj, prstohvat soli i papra te kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok kelj ne uvene. Kada je gotovo, ostavite sa strane.

5. U dubljoj zdjeli umutite jaja, dodajte mlijeko i senf te prstohvat soli. Zatim umiješajte ribani sir, a nakon toga kelj i gljive koje ste pripremili u tavi.

6. Mješavinu ravnomjerno rasporedite u kalup za muffine i pecite 30 do 35 minuta. Oštricu noža ili čačkalicu zabodite u sredinu muffina kako biste provjerili jesu li gotovi.

*Recept je dovoljan za 12 muffina.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali