Proteinski muffini s jajima, gljivama i keljom
- Objavljeno: Srijeda, 10.02.2021.
Sastojci
- 1-2 žlice maslinovog ulja
- 220 gr gljiva (možete koristiti šampinjone ili neke druge gljive po izboru)
- ½ nasjeckane glavice luka
- 350 gr nasjeckanog kelja
- 5 protisnutih režnjeva češnjaka
- 1/3 žličice timijana (svježeg ili sušenog)
- 8 jaja
- 2 dl mlijeka
- žlica senfa
- sol
- papar
- 150 g ribanog sira
Priprema proteinskih muffina s jajima, gljivama i keljom
1. Uključite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva.
2. Lagano nauljite kalup za muffine* (osim ako koristite silikonski kalup).
3. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckane gljive i nasjeckani luk te miješajte 3 do 4 minute, odnosno dok luk i gljive ne omekšaju.
4. Zatim dodajte protisnuti češnjak, timijan, kelj, prstohvat soli i papra te kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok kelj ne uvene. Kada je gotovo, ostavite sa strane.
5. U dubljoj zdjeli umutite jaja, dodajte mlijeko i senf te prstohvat soli. Zatim umiješajte ribani sir, a nakon toga kelj i gljive koje ste pripremili u tavi.
6. Mješavinu ravnomjerno rasporedite u kalup za muffine i pecite 30 do 35 minuta. Oštricu noža ili čačkalicu zabodite u sredinu muffina kako biste provjerili jesu li gotovi.
*Recept je dovoljan za 12 muffina.