Prženi njoki s ružmarinom

Prženi njoki s ružmarinom

Prženi njoki s ružmarinom
  • Objavljeno: Utorak, 13.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovako pripremljene njoke možete jesti same ili ih poslužiti uz pečeno meso i salatu.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 295 kcal / 1.234,28 kJ

Sastojci

  • 500g krumpira
  • 1 jaje
  • 125 g brašna, plus dodatno za valjanje njoka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica maslaca
  • ružmarin

Priprema

Ogulite krumpir, skuhajte ga i napravite pire. Dodajte jaje i promiješajte vilicom. stavite brašno i miješajte dok ne dobijete tijesto. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.

Njoki moraju biti kompaktni i malo ljepljivi. Pobrašnite površinu i razvaljajte tijesto koje ćete rezati na komadiće i oblikovati njoke.

Oblikovane njoke kuhajte 1 minutu ili dok ne isplivaju na površinu vode. Ocijedite ih i pustite da se ohlade. Zatim dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte rukama.

Malo prije posluživanja, zagrijte maslac na tavi, dodajte ružmarin i pržite njoke dok ne poprime zlatnu boju.

Poslužite toplo.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti