Prženi njoki s ružmarinom
Ovako pripremljene njoke možete jesti same ili ih poslužiti uz pečeno meso i salatu.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 295 kcal / 1.234,28 kJ
Sastojci
- 500g krumpira
- 1 jaje
- 125 g brašna, plus dodatno za valjanje njoka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica maslaca
- ružmarin
Priprema
Ogulite krumpir, skuhajte ga i napravite pire. Dodajte jaje i promiješajte vilicom. stavite brašno i miješajte dok ne dobijete tijesto. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.
Njoki moraju biti kompaktni i malo ljepljivi. Pobrašnite površinu i razvaljajte tijesto koje ćete rezati na komadiće i oblikovati njoke.
Oblikovane njoke kuhajte 1 minutu ili dok ne isplivaju na površinu vode. Ocijedite ih i pustite da se ohlade. Zatim dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte rukama.
Malo prije posluživanja, zagrijte maslac na tavi, dodajte ružmarin i pržite njoke dok ne poprime zlatnu boju.
Poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki s vlascem i mladim lukom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki u umaku od kruške35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki u umaku od borovnice30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345