Punjeni pečeni krumpir ili batat

Punjeni pečeni krumpir ili batat

Punjeni pečeni krumpir ili batat
  • Objavljeno: Petak, 18.01.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pečeni krumpir ili batat punjen tunom i svježim začinima čini ukusan, lagan i zdrav obrok koji će vam uštedjeti novac, a ispunit će svačija očekivanja.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg krumpira ili batata
  • 185 g tune u vlastitom soku
  • ½ crvenog luka
  • ½ čili papričice
  • 2 dl soka od limete (svježe iscijeđenog)
  • 6 žlica grčkog jogurta
  • par listova korijandera

Priprema

  1. Krumpir dobro operite i izbodite vilicom. Stavite na tanjur ili u posudu i pecite 20-ak minuta dok ne omekša. Možete peći u mikrovalnoj pećnici ili u običnoj pećnici, ali u oba slučaja pecite na visokoj temperaturi.
  2. Prerežite na pola i stavite na tanjur ili u posudu za pečenje. Tunu iscijedite i promiješajte vilicom. Na svaku polovicu stavite žličicu tune, zatim dodajte sitno nasjeckani luk i čili pa prelijte sokom od limete.
  3. Dodajte žličicu grčkog jogurta i korijander. Poslužite toplo kao vegetarijansko jelo ili kao prilog.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti