Punjeni zapečeni krumpiri
Ovi krumpiri su savršen prilog. U završnoj fazi kuhanja, mogu se zamotati u foliju i staviti u vatru.
Vrijeme pripreme: 1:10h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 velikih krumpira
- 100g cheddar sira
- 25g maslaca i 2 žlice maslinovog ulja
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 8 šnita dimljene slanine, sjeckane i pržene s 50g gljiva
- 1 glavica luka, 1 crvena paprika, 2 češnja češnjaka, sjeckani i pržni na maslacu, a zatim promiješani s 1 limenkom kukuruza i 1 žlicom svježe nasjeckanog peršina
- 4 mlada luka, nasjeckani i pomiješani s 1 konzervom tune i 1 žlicom nasjeckanog svježeg korijandera
Priprema
1. Operite krumpir, probodite ga vilicom i pecite neoguljenog na 220°C oko sat vremena dok ne postane mek u sredini. U međuvremenu napravite punjenje.
2. Kada je pečen, prerežite krumpir na pola, izdubite unutrašnjost, pazite da ne pukne.
3. Unutrašnjost krumpira pomiješajte s maslacem ili uljem i umješajte u punjenje.
4. Položite napunjene krumpire na lim za pečenje i pospite sirom.
5. Vratite u pećnicu na 5-10 minuta dok se sir ne istopi.
Izvor:
centar-zdravlja.net
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZdrava jaja i pečeni krumpirići1:10h12345
-
Vegetarijanska prehranaJaja s gljivama40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1:15h12345
-
Vegetarijanska prehranaPita od krumpira45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345