Quinoa s gljivama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice sjeckanih gljiva
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 šalice povrtne juhe
- 3 žlice maslaca
- 1 žlica nasjeckanog luka
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 šalica quinoe
- 1/4 šalice suhog bijelog vina
- 1/4 šalice parmezana
- 1/4 šalice vrhnja
- sol i papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Gljive stavite na lim za pečenje i lagano polijte s malo maslinovog ulja. Pecite gljive oko 10 do 15 minuta dok ne omekšaju i ne potamne.
Stavite juhu od povrća i zagrijte. Pirjajte quinou u zasebnom loncu 3 minute uz konstantno miješanje.
Maslac rastopite na srednje jakoj vatri, dodajte luk i kuhajte dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i lagano ga prepržite. Umiješajte quinou i miješajte dok nije u potpunosti obložena maslacem. Nakon 2 minute dodajte vino i kuhajte oko 4 minute.
Dodajte oko 2/3 šalice juhe u quinou. Miješajte dok se juha ne apsorbira i ponovite. Ovaj proces bi trebao potrajati oko 15 do 20 minuta. Stalno miješajte quinou jer lako zagori.
Nakon što je rižoto kuhan, smanjite vatru i dodajte sir, vrhnje, sol i papar. Rižoto treba biti mekan i vlažan, a ne suh kao tipična quinoa. Umiješajte gljive neposredno prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPunjene gljive s gorgonzolom i orasima20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski burger od 3 sastojka10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZdrava hladna salata od kelja i kvinoje30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345