Quinoa s gljivama

Quinoa s gljivama

Quinoa s gljivama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan i zdrav obrok!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 šalice sjeckanih gljiva
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 šalice povrtne juhe
  • 3 žlice maslaca
  • 1 žlica nasjeckanog luka
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 šalica quinoe
  • 1/4 šalice suhog bijelog vina
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1/4 šalice vrhnja
  • sol i papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Gljive stavite na lim za pečenje i lagano polijte s malo maslinovog ulja. Pecite gljive oko 10 do 15 minuta dok ne omekšaju i ne potamne.

Stavite juhu od povrća i zagrijte. Pirjajte quinou u zasebnom loncu 3 minute uz konstantno miješanje.

Maslac rastopite na srednje jakoj vatri, dodajte luk i kuhajte dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i lagano ga prepržite. Umiješajte quinou i miješajte dok nije u potpunosti obložena maslacem. Nakon 2 minute dodajte vino i kuhajte oko 4 minute.

Dodajte oko 2/3 šalice juhe u quinou. Miješajte dok se juha ne apsorbira i ponovite. Ovaj proces bi trebao potrajati oko 15 do 20 minuta. Stalno miješajte quinou jer lako zagori.

Nakon što je rižoto kuhan, smanjite vatru i dodajte sir, vrhnje, sol i papar. Rižoto treba biti mekan i vlažan, a ne suh kao tipična quinoa. Umiješajte gljive neposredno prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti