Rajčice punjene rižom i limunom
Ukusni prilog svakom jelu.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 velike rajčice
- 2 šalice kuhane riže
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica naribanog češnjaka
- 1/2 žličice šećera
- korica i sok od 1 limuna
- 1 žličica peršina
- 1 žličica bosiljka
- 1 žličica origana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Prerežite vrh svake rajčice i stavite ih sa strane. Izvadite pulpu i stavite strane. Pazite da rajčice ne probušite.
U blenderu pomiješajte pulpu, češnjak, limunov sok i limunovu koricu. Dodajte začinsko bilje i sol i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
Pomiješajte rižu i rajčice. Dodajte šećer, dobro promiješajte i napunite svaku rajčicu smjesom. Poklopite svaku rajčicu njenim vrhom i stavite da se peče u pećnici oko 30 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaMeksička salata10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene rajčice s češnjakom i feta sirom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBruschette s rajčicom i feta sirom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRažnjići od povrća i sira20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345