Rižoto od graška i bosiljka
Kremasti rižoto kuhan na bijelom vinu.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/2 šalice bosiljka
- 30g parmezana
- 70ml maslinovog ulja
- 10g pinjola
- 1 naribani češanj češnjaka
- 2 nasjeckana avokada
- 1 nasjeckana glavica luka
- 70g graška
- 200g arborio riže
- 1 čaša bijelog vina
- 1l povrtnog temeljca
- 1/2 žličice soli
Priprema
U blender stavite bosljak, češnjak, maslinovog ulje i parmezan i dobro izmiješajte.
Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u tavi. Dodajte luk i dinstajte ga 4 do 5 minuta. Dodajte rižu i kuhajte 2 do 3 minute. Smanjite vatru, dodajte vino, temeljac i sol. Kuhajte, povremeno miješajući, oko 15 minuta. Dodajte grašak i nastavite kuhati još 10 minuta.
Dodajte smjesu od bosiljka i avokado, dobro promiješajte, kuhajte 2 do 3 minute i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLjetna riža35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od graška i limuna50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaProljetni povrtni rižoto50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna riža sa grahom30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345