Rižoto s kestenima i bundevom
Kesteni i bundeva obilježavaju jesen pa smo s ovim sezonskim namirnicama odlučili složiti rižoto. Šumski plod kesten poboljšava zdravlje probavnog trakta, jača kosti, pogoduje dijabetičarima, štiti zdravlje kardiovaskularnog sustava, jača imunološki sustav, snižava krvni tlaki i sprječava kronične bolesti, dok bundeva štiti oči, izvor je vitamina A i C i dobra je za mršavljenje.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g bundeve
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 20 g maslaca
- 240 g preprženih kestena
- 6 jušnih žlica maslinovog ulja
- 300 g riže
- ¼ l bijelog vina
- 1 l jušnog temeljca
- 100 g planinskog sira
- Sol i papar
- 4 komada kadulje
Priprema rižota s kestenima i bundevom
- Razrežite bundevu na tanke komade.
- Narežite luk i češnjak.
- U loncu na rastopljenom maslacu prepržite kestene oko dvije minute.
- Zagrijte dvije jušne žlice maslinovog ulja i na njemu prepržite bundevu, luk i češnjak.
- Dodajte rižu te miješajte do dvije minute.
- Dodajte vino i na srednjoj vatri dinstajte do dvije minute uz stalno miješanje.
- Dodajte jušni temeljac kako bi se pokrila riža.
- Kada riža upije dodani temeljac, podlijte s ostatkom temeljca.
- Pirjajte rižoto 30 minuta uz povremeno miješanje.
- Naribajte sir.
- Rižotu dodajte kestene i sir, te začinite uz sol i papar.
- Na 2 jušne žlice maslinovog ulja prepržite kadulju.
- Rižoto servirajte s ukrašenom kaduljom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345