Rižoto sa špinatom i gljivama

Rižoto sa špinatom i gljivama

Rižoto sa špinatom i gljivama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Brzi ručak, kremasti rižoto obogaćen šampinjonima i gljivama.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 narezana šampinjona
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 3 lovorova lista
  • ¾ šalice riže dugog zrna
  • 2 šalice povrtne juhe
  • ½ žlice parmezana
  • 25g špinata

Priprema

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja. Dodajte narezane gljive i kuhajte 2 minute. Stavite na stranu.

Maslac i 1 žlicu maslinovog ulja zagrijte na tavi. Dodajte rižu i lovorov list. Pržite na maslacu oko 1 minutu. Dodajte četvrtinu juhe i pustite da prokuha. Kuhajte i miješajte 4 minute.

Dodajte preostalu juhu i opet pustite da prokuha. Poklopite i kuhajte još 5 minuta, miješajući s vremena na vrijeme. Dodajte gljive i kuhajte još 4 minute. Začinite po želji.

Dodajte parmezan i špinat i dobro promiješajte. Poslužite ukrašeno s nekoliko listova špinata.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti