Rižoto s tikvicama
- Objavljeno: Četvrtak, 13.05.2021.
Ovaj kremasti rižoto odličan je izbor kada želite brz obrok kojeg se ne bi posramili ni pravi majstori kuhanja.
Sastojci
- 2 šalice riže
- 250 g naribanih tikvica
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 šalice bijelog vina
- 200 ml povrtnog temeljca
- 4 žlice parmezana
- 2 žlice maslaca
- 1.5 žlica bosiljka
- sol
- papar
Priprema rižota s tikvicama
- Procijedite tikvice od viška tekućine, a zatim u tavi zagrijte 2 žlice ulja.
- Na zagrijano ulje stavite tikvice, posolite ih, promiješajte i poklopite.
- Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Ako je potrebno dodajte nekoliko žlica vode.
- U lonac stavite 2 žlice ulja i luk, te dinstajte oko 2 minute. Dodajte rižu, dobro miješajte još 2 minute.
- Zatim dodajte vino i kuhajte dok ne ispari u potpunosti. Prelijte rižu temeljcem i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, odnosno dok ne bude gotova.
- Dodajte bosiljak, maslac i parmezan i dobro izmiješajte.
- Na kraju dodajte tikvice, posolite i popaprite po želji.
- Poslužite toplo.