Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni
  • Objavljeno: Srijeda, 23.09.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Šampinjoni su odličan izvor proteina, a u kombinaciji s rajčicama i sirom predstavljaju pravu rapsodiju okusa!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 12 većih šampinjona
  • 3 žlice naribane gaude
  • 6 cherry rajčica
  • 1/2 žličice origana
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema punjenih šampinjona

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Očistite i ogulite šampinjone.
  3. Odvojite stabljike od klobuka
  4. Sitno nasjeckajte stabljike.
  5. Pomiješajte ih s naribanim sirom i origanom.
  6. Prepolovite cherry rajčice.
  7. Oguljene klobuke premažite s malo maslinovog ulja.
  8. U svaki klobuk stavite pola rajčice, a zatim mješavinu sira i origana.
  9. Šampinjone poredajte u lim za pečenje na koji ste prethodno stavili masni papir i pecite 20 minuta.
  10. Poslužite toplo!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti