Savršen guacamole umak od 3 sastojka!
Ovaj jednostavan umak tradicionalno dolazi iz Meksika, gdje se kombinira s quesadillama, salatama, povrćem i drugom vrstom hrane. Zbog kremaste teksture i izvrsnog, kiselkastog okusa postao je sve češći dodatak grickalicama, poput tortilja čipsa.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 zrela avokada
- 2 žlice soka od limuna ili limete
- pola žlice soli
- 1 žlicu čilija (po želji)
- 2 žlice luka (po želji)
- ½ rajčica (po želji)
Priprema
- Prerežite avokado po dužini te ga okrenite oko koštice kako bi se avokado podijelio na dva jednaka dijela.
- U jednoj polovici vidjet ćete košticu koju izvadite tako da je nožem lagano zarežete i izvrnete. Zatim zarežite meso avokada do kore po dužini i širini na kvadrate i upotrijebite žlicu kako bi ga odvojili od kore. Kada ste ga odvojili od kore, stavite ga u posudu i izgnječite vilicom.
- Dodajte limunov sok i sol te pomiješajte. Nakon toga, ako želite, možete dodati luk, čili ili rajčicu i sve još jednom pomiješati.
- Pokrijte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi. Nakon toga poslužite ga kao umak s tortiljama.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZdravi guacamole umak sa špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaGuacamole umak15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPikantni meksički omlet10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći tzatziki umak15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od bijelog graha15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti