Savršeno hrskavi prženi kolutići luka
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 veća glavica luka
- 130 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 jaje
- 2 dl mlijeka
- 100 g krušnih mrvica
- ulje za prženje
Priprema prženih kolutova luka
1. Luk očistite od ljuske i narežite na kolutiće.
2. Pripremite 3 zdjelice. U jednoj pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, u drugoj pomiješajte razmućeno jaje i mlijeko, a u treću stavite krušne mrvice.
3. Kolut luka najprije uvaljajte u brašno, a zatim u jaje i mlijeko. Iznad posudice ocijedite višak jaja s luka i uvaljajte kolut u krušne mrvice. Postupak ponovite s preostalim kolutićima luka.
4. U dubljoj tavi zagrijte ulje i pržite kolutiće luka 2 do 3 minute, odnosno dok ne poprime zlatno smeđu boju.
5. Kada je luk gotov stavite ga na kuhinjski ručnik kako bi utopio višak masnoće.
6. Poslužite uz umak po želji.
Prženi kolutići od luka najbolje idu uz umak, a naša je preporuka bijeli umak od češnjaka.
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345