Složenac od bundeve

Složenac od bundeve

Složenac od bundeve
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slasna bundeva za deset osoba!
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Sastojci

  • 1.8-2 kg bundeve, očišćene i narezane
  • 1 jaje
  • 200 g krušnih mrvica
  • 75 g smeđeg šećera
  • ½ velike žlice crvenog luka, sitno narezanog
  • 100 g zelene paprike, narezane na kockice
  • sol
  • crni papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Stavite bundevu u veliki lonac s dovoljno kipuće vode da ju prekrije. Ponovo dovedite vodu do vrenja, a zatim smanjite vatru i kuhajte dok bundeva ne bude mekana. Ocijedite ju, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se kuhala. Zgnječite bundevu, dok ne dobijete kašasti oblik.

U velikoj zdjeli pomiješajte bundevu, tekućinu u kojoj se kuhala, jaje, dvije trećine krušnih mrvica, šećer, luk i zelenu papriku. Začinite sve sa solju i paprom.

Prebacite mješavinu u veliku vatrostalnu zdjelu i po vrhu posipajte preostale krušne mrvice.

Pecite u pećnici na oko 30 minuta, sve dok ne bude lagano zapečeno.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti