Sojini odresci u umaku od gljiva

Sojini odresci u umaku od gljiva

Sojini odresci u umaku od gljiva
  • Objavljeno: Petak, 22.09.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odresci sa sojom u ukusnom umaku odlična su ideja za ručak bez mesa. Obrok gotov u samo 30 minuta!
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150 g sojinih odrezaka
  • 150 g luka
  • 40 g ulja
  • 350 g šampinjona
  • 130 g kiselog vrhnja
  • 70 g pečenog, neslanog kikirikija 
  • 1 jušna žlica gustina
  • sol, papar, dumbir u prahu, lovorov list, začini po ukusu

Unatoč predrasudama, sojini odresci su proizvod visoke biološke i prehrambene vrijednosti. Kao i meso, vrlo su bogati proteinima te ako se začine i pripreme na pravilan način, nalikuju mu i izgledom i okusom. Ovi odresci imaju veliku sposobnost upijanja tekućine i zato se odlično slažu uz umak od šampinjona. Za razliku od mesa, sadrže vrlo malo masnoća i soli i uopće ne sadrže kolesterol.

Priprema:

  1. Sojine odreske stavite u kipuću vodu sa začinima (sol, Vegeta, lovorov list) i kuhajte ih oko 10 minuta.
  2. Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk i šampinjone nasjeckane na listiće, 5-10 minuta.
  3. Začinite i dodajte oljušteni kikiriki i gustin razmućen u malo vode.
  4. Dolijte oko kiselo vrhnje, prokuhajte par minuta, poklopite, maknite s vatre i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
  5. Servirajte uz zelenu ili kupus salatu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti